U potrazi za pobjedom

U potrazi za pobjedom je drama u dva čina. Kao što sam naslov kaže, dva glavna lika Miroslav (znan i kao Guza) i Ivica (znan i kao Ivica Olić Liško) čekaju pobjedu Krkana. Njih su dva najvjerojatnije optimisti koji su se prije sastali sa misterioznim Lackovićem (znan i kao Jeti, Laci) koji im je obećao da je pobjeda na pomolu.

Drama počinje Ivicinim dolaskom na pozornicu. On ugleda D.Š i drago mu je što ga vidi. Oni se raspričaju sve dok Ivica ne pogodi 120.D.Š u nevjerici gleda. No, nakon toga se pojavljuje pitanje što raditi sada. Neko vrijeme pričaju o svojoj prošlosti i o nekim tekstovima i događajima dok su igrali u istoj ekipi,sve dok ne primjete jedno stablo. Pogledaju ga i počinju govoriti što bi mogli napraviti. Ivica odjednom dođe do ideje da se objese, no nemaju uže da se objese. Njihova razmišljanja i prepirke prekida iznenadni Lackovićev dolazak. On im po svom dolasku tvrdi da oni stoje na njegovoj zemlji. Lacković nije došao sam, nego sa svojim slugom Herbom. Lacković im objašnjava kako je pobjednik prvi koji pogodi izlaz. Herba im je tik prije njegovog odlaska objasnio pojam sumraka i kako pada noć. Prije svog odlaska on im je rekao dosta toga o Laciju, i oni su od njega htjeli da on pleše i misli. Herba je plesao i iznio svoje mišljenje o jako dubokoumnoj temi, ali sa jako nerazumljivim govorom tako da ga je Ivica prekinuo. Prije odlaska Herba je ugrizao i ozlijedio Miroslava. Prije njihovog dolaska dolazi dječak Leo  koji Ivici kaže da nikad neće pogodit izlaz danas, nego sigurno sutra. Tada Ivica reče: dosta je rata za mir ja dižem svoj glas i rutinirano pogađja 2*20.Time završava prvi čin drame.

Nastavak je u idućem kolu kad Krkani gostuju kod Kluba 26, 26. veljače 2013. u Pubu.

Inače Krkani su od miševa izgubili 13:3, a komad je posuđen od Samuela Becketta. Živli i sportski pozdrav!!

5 thoughts on “U potrazi za pobjedom”

  1. Živili, i sreća da nebi onog užeta, jel šta bi mi bez Liška 🙂

  2. ovu obradu definitivno treba prenijeti na kazališne daske koje život znače jer orginal koji sam gledao nije ni do koljena ovoj režiserovoj viziji

Comments are closed.