Krkani u polufinalu kupa

Posljednjih mjesec dana Krkani igraju pikado života što je rezultiralo prolazom u polufinale kupa, rezultatom kakvim se ekipa već popriličan broj godina ne može pohvaliti.U nastavku ligaškog natjecanja Krkani su odličnom igrom porazili izravnog konkurenta u borbi za četvrto mjesto Klub 26  rezultatom 12:4 nakon što su vodili nestvarnih 8:0 na početku utakmice. Nakon toga su unatoč dobroj igri ubilježeni  porazi od prvoplasirane Alfe i drugoplasiranog Innuenda koji su nas  ponovno vratili na peto mjesto lige te će se do kraja sezone voditi zanimljiva borba između Kluba 26, Waka wake i Krkana za “drvenu medalju”.

U kupu se s druge strane nastavlja rapsodija ulaskom u polufinale. Krkanima je ovo bila sedma utakmica u kupu te su odigrali daleko najveći broj od svih preostalih ekipa. Prvo je zabilježena pobjeda nad Outsidersima u gostima, da bi nas zatim ekipa Alfe poslala na lijevu stranu ždrijeba gdje su redom stradali Insomnia, Dabrovi i Graničar.

U utakmicu protiv Prvih, trećeplasirane ekipe druge lige i izrazitih favorita, Krkani su ušli potpuno rasterećeni, željni nadigravanja. Na samom početku Prvi dokazuju status favorita i nakon dva singla odlaze na 2:0. Malo tko je u tom trenutku davao ikakve šanse za pobjedu Krkana, no ekipa pokazuje karakter i veliku želju te okreće rezultat u svoju korist i dobiva prvu utakmicu rezultatom 3:2. U drugoj partiji identičan rasplet, Prvi dolaze do 2:0 i dobivaju prve parove te se nalaze na korak do izjednačenja rezultata kada Krkani ostvaruju gotovo nemoguće. Najprije okreću parove u svoju korist, a zatim i dvama pobjedama u singlovima i drugu partiju pobjeđuju rezultatom 3:2 za ukupnih 2:0 i prolazak dalje.

Iduća je prepreka bila još jedna drugoligaška ekipa Comeback protiv kojih Krkani proteklih sezona i nisu imali puno uspjeha. I ovaj put je izgledalo da ćemo izvući deblji kraj nakon što je Comeback sigurno riješio prvu utakmicu rezultatom 3:1. Drugu partiju bolje otvaraju Krkani koji dolaze do vodstva 2:0 no zatim ne iskorištavaju nekoliko prilika te se Comeback vraća na 2:2. U odlučujućem je susretu druge partije Vidović poveo 1:0 protiv Milića te se činilo da je sve gotovo. Ipak Milić kažnjava Vidovićeve promašaje te vraća Krkane iz ponora i preokretom osigurava treću partiju. U odlučujućoj partiji Comeback se nakon propuštenih prilika više nije uspio vratitit u igru te Krkani preokretom 2:1 ulaze u polufinale kupa gdje na domaćem terenu dočekuju  ekipu Palazzo. Je li došlo vrijeme za još jedan veliki skalp i prvi pehar Krkana nakon dugo godina?