Treća sreća

Početkom mjeseca listopada započela je nova ligaška pikado sezona u kojoj se Pikado savez Brodsko-posavske županije nakon dvije godine izbivanja vratio pod okrilje Hrvatskog pikado saveza.

Najveća posljedica povratka je ta da je naš savez u novoj sezoni ostao bez prvoligaškog natjecanje te se ekipe ove godine natječu u drugoj i dvije treće lige. Krkani  tako ove godine nastupaju u C1 ligi uz jednu bitnu promjenu u odnosu na prošlu sezonu – umjesto master out izlaza igra se singl out. Iako zvuči jednostavnije prijelaz na singl out izlaz pokazao se velikim izazovom pa čak i problemom. To se najbolje vidjelo u prve dvije utakmice sezone gdje su Krkani očekivano stradali od Innuendo Kinga, da bi zatim pomalo neočekivano izgubili od Waka wake na domaćem terenu. Waka se tako pokazala crno mačkom za Krkane jer već treću utakmicu zaredom bilježe pobjedu.

Krkanima se  konačno sve posložilo u trećoj utakmici sezone kada u gostima uz puno sreće i poprilično neočekivano dolaze do pobjede u gostima kod ekipe Stative koja je čitavu utakmicu vodila (3:1, 6:3, 8:7) da bi naposlijetku kapitulirala u igri parova u produžecima.

Ohrabreni ovom pobjedom Krkani su u petom kolu došli do nove pobjede na domaćem terenu protiv starih rivala sa samih pikado početaka ekipe Piramide, koja je ove sezone uglavnom sastavljena od novih igrača okupljenih oko veterana Josipa Jakubiva pa stoga i ne iznenađuje uvjerljiva pobjeda Krkana rezultatom 11:5.

Iduće kolo lige donosi okršaj sa  ekipom Klub 26, a Krkani idući tjedan i gostuju kod ekipe Outsidersa u prvom kolu kupa, dok nas u nedjelju očekuje i prvi master sezone.