Rezime sezone 2023./2024.

Gotova je još jedna, sedamnaesta po redu sezona za Krkane u elektronskom pikadu Brodsko-posavske županije. Uslijed poprilično lošeg izdanja prošle sezone koju smo završili na posljednjem mjestu druge lige ovu smo se sezonu natjecali u nižem rangu natjecanja odnosno u trećoj ligi. Zbog promjena u sustavu natjecanja treća se liga od ove sezone igrala na master out principu tako da u samom natjecanju nije bilo nikakve promjene u odnosu na proteklu sezonu što nam je bila olakotna okolnost.

U trećoj ligi natjecalo se ukupno osam ekipa s kojima se osim Felge u dosadašnjoj karijeri nismo susretali pa nismo ni znali što očekivati od tekuće sezone. Jedino se kvalitetom od samog starta ekipa HVIDR-e zbog poznatog igračkog kadra nametala kao glavni favorit za osvajanje naslova prvaka što je na kraju i uvjerljivo potvrdila.

Sezonu smo na kraju završili na solidnom četvrtom mjestu te smo do dva kola prije kraja bili u igri za treće mjesto i pehar protiv iznenađenja sezone ekipe Šifri koja je u debitantskoj sezoni ostvarila odličan rezultat i prikazala stvarno dobru igru. Krkani mogu biti zadovoljni jer su nakon dugo vremena prestali biti kanta za napucavanje i veći dio sezone bili konkurentni čak i vodećim ekipama lige. Sezonu je kao i puno puta u dosadašnjoj karijeri na svojim leđima iznio Lacković koji je završio kao treći statistički najbolji igrač lige s prosjekom pobjeda od zavidnih 81%. Osim Lackovića na pozitivnom je postotku još bio jedino Liović s 54% ostvarenih pobjeda dok su ostali igrači neki manje, a neki poprilično više zakazali (nećemo o imenima, obećali su se popravit za osamnaesti rođendan Krkana)

Ove sezone nastupili smo i u kup natjecanju i možemo također biti zadovoljni jer smo u skupini s dva drugoligaša i jednim prvoligašem prošli među 16 najboljih ekipa da bi u nastavku ipak imali peh sa ždrijebom te dobili jednog od najtežih mogućih protivnika ekipu Bijelih miševa. Iako su nas miševi savladali rezultatom 3:0, prikazali smo solidnu igru te se dostojno oprostili od kupa

U masters seriji Krkani već godinama ne sudjeluju redovito i u velikom broju što je nešto što bi se ipak trebalo promijeniti u narednim sezonama. Jedini igrač koji je manje više redovito pohodio turnire je kapetan Rečić koji je izborio plasman na završnicu masters serije igrača treće lige. Na završnici u dosta teškoj skupini prolazi dalje kao prvoplasirani igrač no u polufinalu ga, kao u više navrata ove sezone, zaustavlja raspoloženi Musić iz ekipe Kum2 te na kraju završava na solidnom četvrtom mjestu.

Sve u svemu jedna solidna sezona za Krkane i dobar poticaj za narednu. Sada slijedi ljetna pauza, a pikadu se natjecateljski vraćamo tek na jesen- Do tada sportski pozdrav svim simpatizerima i pivili!