Brkovi, brade, Krkani

I ove godine je održano Svjetsko prventstvo brada i brkova, ovoga putau švedskom Trondheimu. Prvenstvo se održava svake dvije godine.
Ove godine je sudjelovalo 160 sudionika iz 15 zemalja. Zanimljivo je napomenuti da pobjednici uglavnom dolaze iz Njemačke i SAD-a.
Ovogodišnji pobjednik je izvjesni Elmar Weisser iz Njemačke. ( u prilogu Brkina slika)

Gospodin Weisser je osim zahvale Bogu i roditeljima napomenuo i sljedeće:
‘ Iako sam veteran već na ovim prvenstvima, nikada me nije hvatala trema kao ove godine. Naime, dobio sam informaciju da dolazi nekolicina Hrvata, poznatijih kao Krkani, navodno pikado zaljubljenici. Nakon što sam našao neke fotografije na internetu, iskreno sam počeo strahovati za mjesto na postolju. Sva sreća, u Slavonskom Brodu se održavao Kup Brodsko posavske županije u pikadu, pa su Krkani ostali doma. I ovim putem im zahvaljujem na tome.’

Mi samo možemo konstatirati da je i nama žao. Jer što bi tek napravili Ivica Liško i Laci da su se pojavili u Trondheimu. Kakva bi to popularizacija bila tek Hrvatske. Nadamo se da će dečki sudjelovati za dvije godine. I nadamo se da će predsjednik Pikado saveza Brodsko posavske županije ubuduće pomaknuti termin održavanja natjecanja, kako bi Krkani ostavili značajan trag na još jednom spektaklu, kao uostalom na svakom na kojem su i bili.