Odigran Top 8

U subotu 09.04.2011. godine odigrane su završnice u muškoj i ženskoj  kategoriji za naslov prvaka odnosno prvakinje Brodsko-posavske županije u elektroničkom pikadu. U muškoj kategoriji nastupilo je osam prvoplasiranih igrača s masters liste, dok je u ženskoj konkurencija bila nešto slabija te su se ukupno četiri igračice borile za naslov.

Igrači su bili podijeljeni u dvije skupine po četiri igrača.  Skupinu A sačinjavali su Božić, Šimunović, Rečić i Riđan dok su u skupini B snage odmjerili Vukelić, Kovačević Jasmin, Lukšić i Đekić. U skupinama su igrači igrali međusobno po pet partija. Skupinu A očekivano je osvojio prvoplasirani igrač masters serije Damir Božić lakoćom pobjedivši u sva tri susreta dok je drugo,  pomalo neočekivano, osvojio Alen Riđan iskoristivši skromnu igru indisponiranih Rečića i Šimunovića. Ponajviše je ipak  razočarao Rečić koji igrom niti najmanje nije opravdao solidno 5. mjesto na masters listi te  glatko izgubio sve tri utakmice.

U skupini B također pomalo iznenađujuće ali i u potpunosti zasluženo prvo mjesto osvaja Milan Đekić sa sve tri ostvarene pobjede , dok su u zadnjoj utakmici skupine Vukelić i Kovačević u izravnom sudaru odlučivali o drugom polufinalistu. Više koncentracije i sreće tom je prilikom imao Kovačević koji uspijeva preokrenuti rezultat i pobjedom 3:2 osigurava polufinalni susret s Božićem.

U polufinalu su se tako sudarili Božić i Kovačević, te Riđan i Đekić, a utakmice su se igrale na četiri dobivene partije. Kovačević je u suretu s Božićem iskoristio sve prilike koji mu je potonji pružio te prvi osigurao finale , a tamo mu se vrlo dobrom igrom i pobjedom protiv Đekića pridružio Riđan.

Finale se igralo na pet dobivenih partija no odpočetka je išlo jednosmjernom ulicom gdje je Kovačević nastavio s odličnim nastupima te nije dopustio Riđanu da se u svojoj debitantskoj sezoni dokopa naslova prvaka Brodsko-posavske županije. Kovačeviću je tako zasluženo pripala titula prvaka gdje je potvrdio odličnu formu u kojoj je bio posljednjih tjedana sezone. Napomenimo još da je treće mjesto osvojio Božić pobjedom na Đekićem.

Kod dama naslov prve prvakinje Brodsko-posavske županije pripao je Margareti  Štefančić koja je također potvrdila vrlo dobru formu sa zadnjih masters turnira ove sezone.

Sve u svemu u subotu smo svjedočili vrlo dobrom pikadu, nekolicini vrhunskih partija te odličnom gostoprimstvu koje nam je pružila sportska dvorana Rehlicki.