Krkancine – udruga navijaca PK Krkana

Na utakmici PK Krkana i PK Babaroga mnogi su ostali iznenađeni gromoglasnim navijanjem simpatizera Krkana takozvanim Krkancinama – prvoj navijackoj udruzi nekog pikado kluba uopće. Zbog velikog zanimanja javnosti donosimo vam dijelove razgovora s predsjednikom udruge Krešom Hercegom zvanim Lima.

LL: Lima reci nam kako ti je palo napamet osnovat udrugu navijaca jednog pikado kluba?
KH: Pa ispočetka je sve krenulo kao nekakva svojevrsna zafrkancija no nakon izvjesnog vremena shvatio sam da su Krkani zapravo puno više od pikado kluba, to jedna vrsta životne filozofije dosptupne svakome.
LL: Koliko navijača zasad broji udruga?
KH: Uključujući mene trojicu, ali nema sumnje da ce se taj broj u dogledno vrijeme udvostručiti.
LL: Kako komentiraš prvu utakmicu sezone?
KH: Vidjelo se da su Krkani ove godine odradili sjajne pripreme. Uočio sam da i nakon desete pive kvaliteta njihove igre ostaje na visokoj razini, vidi se da su puno paznje posvetili nabijanju kondicije. Krkani su uostalom oduvijek bili igrači na duge staze.
LL: Znači zadovoljan si rezultatom?
KH: U potpunosti.
LL: Imaš li nekog uzora među Krkanima, koji ti se igrač najviše dopada svojim stilom igre?
KH: To bi definitivno bio Rečić, od tog se čovjeka stvarno puno može naučiti, ne samo o pikadu nego i o svim drugim stvarima o životu: Kad bih mogao biti netko drugi u ovom životu definitivno bih bio on.
LL: Planovi za budućnost?
KH: Trenutno radimo na nabavci pirotehničkih sredstava kako bi napravili još pakleniju atmosferu na budućim gostovanjima Krkana.
LL: Nekakva poruka za kraj?
KH: Pozivam sve ljubitelje pikada da se učlane u našu navijačku udrugu, da postanu Krkančine jer to je stvar koja će im definitivno promijenit živote.
LL: Lima puno hvala na razgovoru.
KH: Hvala tebi, uz pozdrav Krkanima – Kr-Kr-Kr-KRKANI